Föräldraledigheten går mot sitt slut

 
Föräldraledigheten slut
 

Med mindre än två veckor kvar på långresa så börjar jag förbereda mig för att lämna sommaren och föräldraledigheten. Eftersom jag är ganska övertygad den om att det här är min sista föräldraledighet i livet så känns det lite vemodigt. Men hemresan den 19/3 är ett faktum så istället för att gräva ner mig i mitt vemoden så försöker jag fokusera på de positiva aspekterna med att komma hem.

Förutom det som är så viktigt att det inte ens kan listas, nämligen familj och vänner som jag saknar, plus ett gigantiskt påskägg med svenskt lösgodis så kommer här en lista på uppsidor med att åka hem;

1 – Jag saknar mitt bollplank Emelie. Igår lyssnade jag på Workpodden där Emelie och Hedvig var med som gäster och kände mig så stolt över Emelies proffsiga sätt att berätta historien om f-gruppen. Personlig utan att lägga fokus på sig själv eller sina åsikter och samtidigt saklig för att tydliggöra vad f-gruppen står för! Lyssna själva så får ni höra.

Jag är van att ha daglig kontakt med Emelie för att vädra tankar och idéer så ni kan bara ana vad som väntar när jag kommer hem med 11 veckors samlad input.

2 – Jag längtar efter inspirerande möten med f-gruppens medlemmar och föreläsare. Om jag hade haft en aning om hur många smarta människor jag skulle få chansen att lära känna via detta nätverk hade jag skaffat barn för länge sen. Men det är också härligt att upptäcka nya saker senare i livet – hade jag alltid kunnat nätverka så hade jag antagligen inte fattat värdet av det. Nu njuter jag till fullo av att våga ta nya kontakter, lära känna nya människor, blotta (vissa) svagheter genom att be om hjälp. Hoppas att få träffa många av er på vårens föreläsningar och mer personliga lunchdejter!!

Och dessutom åker jag hem från vår resa med flera härliga personer i min kontaktlista och förhoppning om reunionmiddagar i ett kallare klimat! (Läs gärna mina reflektioner från resan här)

3 – Jag skall börja jobba medan min sambo tar över f-ledigheten. Kommer såklart att sakna mina två flickor och vår dagliga lek! Men nu har jag några månader för mig och mitt jobb. Jag sitter på en tydlig plan för hur jag vill att våren skall utvecklas och hur jag skall lägga upp vardagen för att få in de delar som gör att jag mår bra och kan glänsa! Den plan jag skapade i SPIRA-programmet ligger som grund och nu är det upp till bevis!

Avslutningsvis så behöver jag er hjälp att göra återgången till vardagen och mina hemmaprojekt lättare. Jag och Emelie behöver hjälp med vår bokutgivning, läs mer här!

Hasan Fransson