SPIRA Zlatanerar

Idag var sista träffen på höstens SPIRA-program. Vi fick lyssna på tidigare SPIROR som berättade om vad de hade tagit med sig när de gick tillbaka till arbetet efter sina respektive föräldraledigheter. De upplevde att de mycket tack vare SPIRA hade blivit otroligt mycket bättre medarbetare. De hade fått hjälp att nå sina repektive önskade lägen, bättre på att prioritera och fokusera vilket gorde att de la krutet på rätt saker och sprang på de bollar där de hade bäst möjlighet att göra ett bra jobb.

Zlatan

Vi avslutade programmet med att diskutera Zlatanmodellen, som jag verkligen kommer att ta med mig. Den går ut på att om man hela tiden presterar på drygt 100%, tvingas man då och då att bromsa upp rejält och man har inget utrymme att ta tag i oväntade saker som dyker upp (både bra och dåliga möjligheter och utmaningar). Men om man som Zlatan istället väljer att som default ligga strax under gränsen av vad man max klarar av, för att kunna ha tid och framförallt förmåga att springa på de bollar som man verkligen har en chans att göra mål på, istället för att springa sig slut på de där man inte har en chans. SÅ enkelt och så genialiskt! Istället för att bli ihågkommen för de skott man missar blir man istället ihågkommen för de fantastiska målen man har kraft och skicklighet att göra!

För mig har SPIRA verkligen överträffat alla högt ställda förväntningar. Jag har fått så mycket insikter, lärt mig mycket om mig själv, mina drivkrafter, värderingar, allt jag har lärt mig genom att ha blivit förälder, och fått fantastiska med-SPIROR som ovärderliga bollplank under resans gång. Att ha tid, möjlighet och lust att med hjälp av lysande föreläsare, vrida och vända på stenar, få en egoboost och en välbehövlig energikick, det har verkligen varit lyxigt helt enkelt. Jag riktigt längtar efter att komma tillbaka till mitt jobb som betydligt bättre medarbetare och kollega! Men jag kommer svära över SPIRA när jag springer mitt första lopp i vår som jag till min fasa råkade anmäla mig till eftersom jag efter träffen om Föräldrakomptenser kände mig helt oövervinnerlig… Damn, men jag har ju tidigare sagt att SPIRA eliminerar hinder, så i maj är det upp till bevis! Om inte annat så har också många påtalat vikten av att outsourca och delegera, kan man göra det i löpspåret?

(Vårens program börjar i mars, så det är dags att anmäla sig för att säkra en plats! Kontakta Ylva eller Emelie för att veta mer.)

Hasan Fransson