SPIRA eliminerar hinder

SPRIA eliminerar hinder

Den femte SPIRA-träffen handlade om vilka hinder som står i vår väg för att nå det vi identifierat som önskat läge. Dvs de mål som vi identifierat att vi vill nå på kortare och längre sikt. Vilka är hindrena och hur överkommer vi dem med hjälp av våra kompetenser och resurser? Indelade i våra grupper diskuterade vi ivrigt dessa och hjälpte varann att hitta lösningar. En av de absolut bästa sakerna med SPIRA är de andra deltagarna, det är en helt otroligt härlig grupp drivna, energifyllda och stöttande personer. Tillsammans vrider och vänder vi på våra utmaningar och hjälper varann att se möjligheter och resultatet blir att vägen till det önskade läget blir kortare och kortare för varje gång vi ses. Vi diskuterade också viktiga frågor som att ta hjälp och att vara generös med sitt nätverk. Allt för att hjälpa oss själva, varann och andra att nå de önskade lägena.

Många diskussioner handlar om hur man ska bli bättre på att säga nej till att ta på sig för mycket utan att verka oambitiös. Men jag vänder på det och tänker istället på hur man ska bli bättre på att tacka ja till de uppgifter där man själv känner att man kan göra bäst nytta, istället för att per default tacka ja till allt som kommer i ens väg. Helt plötsligt har ett stort hinder istället blivit en viktig möjlighet att fokusera på och prioritera de saker som ger mest bang for the buck.

Det riktigt kliar i fingrarna att ta med mig alla tankar och insikter jag har fått via SPIRA tillbaka till min arbetsplats. Jäklar vad jag ska vara bra på det jag gör-det är mitt önskade läge.

PS. jag vill verkligen slå ett slag för f-luncherna, som äger rum en gång i månaden på SEB på Stureplan. Där finns inga hinder, bara fantastiska möjligheter. Och jag vågar påstå att alla har tid att lägga en timme i månaden på att träffa grymma personer över en lunch.

Hasan Fransson