Vi skapar en ledningsgrupp för f-gruppen i Sverige

Ledningsgrupp f-gruppen

Det är så grymt att f-gruppen idag finns i sju städer och det är tack vare ert engagemang! Vi tror att det finns stor potential att växa och bli ännu starkare. Vi, Emelie och Ylva, har drivit f-gruppen i fyra år och känner att det finns långt större potential än vi mäktar med. Vi vill därför skapa en ny struktur och skulle vilja skapa en nationell ledningsgrupp som samverkar för att driva f-gruppen framåt.

Att utveckla och driva f-gruppen har gett oss ett helt ovärderligt nätverk, extremt många nya erfarenheter och möjlighet att testa att driva ett bolag utan risk. Vi har idag när vi presenterar oss själva en väldigt intressant profil som gör att vi har mycket lättare att skapa relationer och vara intressanta för nya möjligheter i karriären. Nätverksdelen och utvecklingsmöjligheterna i f-gruppen är en möjlighet att träffa personer och skaffa sig kunskap som annars inte hade varit lika lätt att få tillgång till.

Roller/ansvarsområden för ledningen

Nedan finns de områden som vi tänker att ledningen ansvarar för. Vi tror att det är 3-5 personer som utgör ledningen och delar upp områdena utifrån intresse och kompetens.

Sammankallande med ekonomiansvar

Likt en VD, övergripande ansvar för att hålla ihop ledningen, beslut och projekt. Leda ledningen och hjälpa till där det behövs. Ansvar för ekonomi och viss bokföring och relaterad administration.

Webbutveckling

Utveckling av hemsidan och löpande frågeställningar i WordPress. Finns stor potential i att förbättra och effektivisera samt koppla ihop med övriga kanaler. Vi använder en IT-konsult för viss utveckling så man behöver inte vara proffs men intresserad.

Kommunikation och marknadsföring

Utveckling av sociala kanaler och kommunikation i dessa. Lokala projektledare gör mycket av kommunikationen men det finns jättestora möjligheter för central kommunikation och nyhetsbrev då vi har över 2000 mejladresser.

PR och samarbeten

Områden som har otrolig potential på nationell nivå. Det som sker idag sker mest lokalt. Vi har en väldigt nischad målgrupp vilket även lämpar sig väl för olika typer av samarbeten som det kan finnas en affärsmöjlighet i.

Expansion och ledning av projektledare

Kontakt med nya personer som ska bli projektledare inom f-gruppen, processen från införsäljning av f-gruppen till implementering i ny stad, administrationsrättigheter och avtal, ledarskap för projektledare på övergripande nivå.

Ansvar för Stockholm

Stor potential för att växa. Ansvar för rekrytering av nya projektledare vid terminsslut samt avtalet avseende lokal som vi har med studiefrämjandet. Finns även möjlighet att jobba ihop med Emelie och Ylva med andra typer av aktiviteter som relaterar till SPIRA.

Vid intresse eller frågor – kontakta emelie@f-gruppen.se.

Hasan Fransson