Kombinera karriär och föräldraskap

Våra koncept

Här kan du läsa mer om våra koncept: F-inspiration, F7 och SPIRA.


F-inspiration

– träffar med fokus på föräldraskap och karriär

Vill du hitta ett sammanhang med andra i samma situation? Vi erbjuder inspirationsträffar för dig som väntar barn, är föräldraledig samt för föräldrar som återgått i arbete. Under F-gruppens träffar får ni möjlighet att (åtminstone för en stund) byta ut det traditionella bebissnacket mot att lyssna på ett intressant ämne och väcka nya tankar medan barnen leker i lokalen. Innehållet kan handla om allt från livsbalans till ledarskap, entreprenörskap eller trender. Vad exakt, bestäms av våra projektledare och medlemmar, samt möjliggörs genom våra samarbeten med inspirationstalare och partners. Se vår eventkalender, följ oss på hemsida och sociala medier och registrera dig som medlem så missar du aldrig det som händer.

För många är det här just vad F-gruppen handlar om, nämligen att vi arrangerar inspirationsföreläsningar dagtid i barnanpassade lokaler. Detta gör att träffarna lockar många föräldralediga som vill träffa andra likasinnade föräldrar och få inspiration och utökad kunskap inom olika karriärrelaterade ämnen och frågor.

Träffarna inleds med en presentation som hålls av en extern talare, som vi har valt ut och bjudit in baserat på deras erfarenhet och ämnets relevans för gruppen. Föreläsning inklusive paus tar ungefär en timme och därefter finns tid för frågor och diskussion med föreläsaren samt med andra föräldrar i nätverket.

Exempel på ämnen från F-gruppens tidigare inspirationsträffar: konflikthantering, personligt varumärke, styrelsearbete, presentationsteknik, karriärplanering… Läs gärna referat från tidigare föreläsningar här.

Emelie Lindén och Ylva Bäckström, 2014

Att vara föräldraledig är fantastiskt, men tankarna på arbete, karriär och utveckling slutar inte för att man är föräldraledig. Tvärtom började vi snabbt reflektera över nuet och framtiden. Vi hade behov av att göra något utvecklande med vår ledighet och skapade därför det vi önskade oss – ett nätverk fullt av karriärinspiration och som är anpassat för att barnen skulle kunna vara med.


F7

– intima nätverk för personlig utveckling via kompetensutbyte

Vi har ett stort nätverk fyllt av en enorm kompetensbredd och –djup. Dessutom befinner sig alla våra medlemmar i samma situation i livet. Vi vill att fler ska kunna utvecklas och stödja varandra genom att få ta del av varandras kompetens på ett kul och inspirerande sätt. I ett upplägg som liknar ”Halv åtta hos mig” träffas olika kompetensprofiler och lär av varandra. 

Anmäl intresse

F7 är nätverk bestående av ca 7 personer, med intresse av kompetensutbyte. Varje nätverk har ett tema som bestäms av den person som är initiativtagare till nätverket. Nätverket träffas minst 7 gånger under en 10-månadersperiod. Varje person får tillfälle att leda en träff och kan i och med detta ta upp sina personliga frågeställningar och utmaningar för att få input, råd och inspiration av övriga medlemmar.

Som enskild individ är det svårt att hålla sig uppdaterad via utbildning, som kräver både tid och pengar. Och i våra personliga nätverk har vi ofta personer med liknande kompetens och bakgrund. I F7 får du möjlighet att välja de personer, kompetenser, erfarenheter och personer som du saknar i ditt nuvarande nätverk och träffa dessa under styrda former.

Några exempel på nätverk som har startats i F-gruppens regi är:

  • Ett nätverk för 7 personer med helt olika yrkesroller som kompletterar varandra
  • Ett nätverk för föräldralediga chefer, med personalansvar
  • Ett nätverk för globala HR-resurser från olika branscher
  • Ett nätverk för individer som på olika sätt arbetar med förändringsarbete
  • Ett nätverk för entreprenörer/egenföretagare

SPIRA

– utvecklingsprogram för föräldralediga

Tänk om DU fick möjlighet att låta din individuella utveckling spira under föräldraledigheten.
Utvecklingsprogrammet SPIRA erbjuder reflektion i grupp, föreläsningar och en strukturerad dialog med din ledare och möjliggör en inspirerande tid som föräldraledig. Du tillhör en liten grupp som umgås, gör workshops mellan föreläsningarna och utmanar varandra för att utvecklas i ert personliga ledarskap. Du får på så sätt möjlighet att ta tillvara på den utveckling som under föräldraledigheten och skapar en plan för en hållbar och utvecklande karriär.

Läs mer

  • Programtid 13 veckor innehållande 7 handledarledda träffar, 2 gruppcoachingtillfällen och 5 workshops i mindre grupper
  • 8-16 deltagare, fördelade i mindre arbetsgrupper
  • Pass om 2,5 timmar, vilket inkluderar tid för mingel, lunch och pauser för skötsel och matning av medföljande barn.
  • Lokaler anpassade för föräldrar och barn
  • Två öppna program under 2017, VT och HT. Syftet med öppna program är att skapa en bred kompetens, varierad erfarenhet och olika infallsvinklar inom gruppen samt ge möjlighet till nätverkande som lever vidare efter föräldraledigheten.

Kostnaden är 22 000 kr/deltagare.

Om du har frågor gällande utvecklingsprogrammet SPIRA så är du välkommen att kontakta oss. Vi nås på email lina@f-gruppen.se, emelie@f-gruppen.se och ylva@f-gruppen.se.

Jennifer Hässler Wallenborg är coach och grundare av det egna företaget JHW Coaching. Hon har tidigare erfarenheter inom marknadsföring, sponsring och kommunikation men valde att skola om sig efter föräldraledigheten, följa sin dröm och arbeta mer med människor. Idag arbetar hon som coach, föreläsare och utbildare. Hon brinner lika mycket för att inspirera och sprida kraften i coaching som att coacha företag, grupper och enskilda individer till balans, utveckling och önskad förändring.

Med stort engagemang plockar Jennifer fram det bästa ur varje individ så att denna ska kunna nå dit den vill. Jennifer är en av föreläsarna i SPIRA- programmet. Hon är även ansvarig för gruppcoachingen där du som deltagare får möjlighet att fokusera mer på dina individuella behov.

Kontakt:

www.jhwcoaching.se

jennifer@jhw.se

0705-663737

Tiina Bruno, grundare av konceptet Föräldrasmarta Företag/ParentSmart Companies, kallas ofta ”normbrytare” för sitt konkreta sätt att resonera och hjälpa individer och företag att dra nytta av sin fulla potential.

Hon är företagscoach, ledarutvecklare och föreläsare i Sverige och internationellt, med fokus på effektiva metoder för inkluderande ledarskap, framtida kompetensförsörjning och jämställdhet i moderna företag. I SPIRA-programmet har Tiina fokus på hur man drar nytta av sin föräldrakompetens på jobbet.

Caroline Forswall, även kallad Lina, programansvarig för SPIRA, kursledare och del av Emparant AB sedan juni 2016.

Lina har ett stort engagemang och drivs av att utveckla både andra och sig själv. Hon älskar att prata inför folk och att driva nya initiativ. Tack vare SPIRA har Lina lärt sig att vara modigare genom att göra det hon själv vill och inte det hon tror att hon borde. Till vardags jobbar Lina som sektionschef för projektledare på AstraZeneca.

Emelie Lindén, grundare av Emparant AB. Emelie är tävlingsmänniska som älskar utmaningar, som tror på laget och att ha ett gemensamt mål att kämpa för.

Emparants syfte är även hennes egen målsättning. Emelie vill utvecklas, känna sig engagerad och samtidigt hålla en nivå där hon mår bra, något som hon gång på gång upplever genom alla inspirerande SPIRA-deltagare. Till vardags jobbar Emelie på Samsari som konsult inom ledarutveckling och strategikommunikation.

Ethel Wallberg, grundare av Bedrift AB. Sedan 1983 har Ethel varit katalysatorn i förändringsarbetet för ett stort antal organisationer, företag och individer.

Som person är Ethel nyfiken, drivande, verbal, känslosam och vinner ofta andra människors förtroende. Bedrifts kärnområde är personalutveckling och några av de tjänster som Ethel arbetar med är Personlig utveckling för enskilda individer i sina yrkesroller, Strategifrågor i ledningsgrupper, Utveckling av grupper och team samt Handledning för chefer. I SPIRA leder Ethel arbetet med karriärplanering enligt NÖHRA.

Läs mer om våra ledare och föreläsare

F-Gruppen