Kombinera karriär och föräldraskap

F-gruppen i Uppsala

2018 är det äntligen dags för F-gruppen att starta upp Uppsalas första karriärnätverk för föräldrar.

Nätverket är till för dig som är föräldraledig, eller är förälder som återgått i arbetet. På våra events kan du möta andra som, precis som du, har intresse av att diskutera karriär och personlig utveckling. Vid eventen bjuder vi in en inspirerande föreläsare med ambitionen att du under småbarnsåren ska kunna fortsätta att utvecklas såväl karriärmässigt som på det personliga planet.

 

Du  får gärna ta med dig ditt barn till eventen. I Uppsala har vi inlett ett samarbete med Studiefrämjandet och kommer att hålla till i deras ljusa, fina lokaler som har kylskåp, mikrovågsugnar och skötbord i direkt anslutning till föreläsningssalen. Här finns också soff- och matgrupper där du kan mingla med andra föräldrar och barn. Ta gärna med dig lekfilt och leksaker in i föreläsningssalen. Du som börjat jobba är självklart välkommen du med, vi kommer att arrangera eventen under lunchtid och hoppas att du har möjlighet att delta under din lunchrast.

Man kan ta del av F-gruppens aktiviteter som medlem eller som gäst. Våra medlemmar betalar medlemspris för samtliga event och har förtur vid eventuell väntelista. Medlemskap i F-gruppen är gratis. Medlemskapet gäller i hela Sverige vilket innebär att man kan besöka föreläsningar eller event i hela Sverige om man är på resande fot.

Gilla oss gärna på Facebook, du hittar oss här! På Facebook finns även F-gruppen som stängd grupp. Alla som är intresserad av frågor kopplade till föräldraskap och karriär är välkomna att ansöka om medlemskap. I gruppen delar vi med oss av nyheter, inspiration mm.

Följ oss också gärna på Instagram och gör dina egna inlägg med #fgruppenuppsala och LinkedIn.

För att inte missa något spännande så anmäl er gärna till vårt nyhetsbrev som kommer ungefär en gång i månaden!

På hemsidan kan du också läsa inspirationsinlägg och anmäla sig till alla våra aktiviteter och föreläsningar.

Vi vill bli fler så tipsa gärna vänner och bekanta om F-gruppen!

 

Vi driver F-gruppen i Uppsala

Vi som kommer driva F-gruppen i Uppsala heter My Westberg och Michaela Wåhlberg. och du når oss via mail uppsala@f-gruppen.se. Vi ser fram emot att träffa er! Tills dess kan ni lära känna oss lite här:

Michaela Wåhlberg och My Westberg

Michaela Wåhlberg arbetar som managementkonsult på Acando med ett stort intresse för förändringsledning. Hon förkovrar sig gärna inom ämnet kollektiv intelligens och hur du skapar effektiva team!

Hon är utbildad Civilingenjör inom Lantmäteri med fastighetsekonomisk inriktning från Lunds Tekniska Högskola. Hon har även en master i Technology Management, vilken tog henne tre månader till Kina för kurser i innovation och produktutveckling bland mycket annat.

Hon sambo med Niklas och hans magiska flygel och tillsammans har de dottern Aline som föddes 7 augusti 2017. De bor på 103 nyrenoverade kvadrat på Storgatan mitt i centrala Uppsala på eget våningsplan. Hitintills har hon kunnat husera 6 barnvagnar utan problem men potential finns för 10!

Michaela är en typisk relationsorienterad filur som älskar att bjuda hem på fika och som mer än gärna håller i en stor, härlig brunch! Att jobba i projekt med henne betyder därför allt som oftast mycket hembakat!

Hon har två rätt udda memory hooks för att människor hon möter ska minnas henne. Dels har hon spelat VM i Lacrosse tillsammans med Danska landslaget som målvakt. Dels har hon varit med i tv-programmet ”Vem kan slå Filip & Fredrik?” och hade då Björn Ferry som sin coach och sitt wild card!

Varför f-gruppen? För att hon kände en enorm saknad efter ett professionellt forum där hon kunde träffa andra föräldralediga som ville nätverka med jobb och karriär som utgångspunkt, snarare än blöjbyten och sömnlösa nätter som samtalsämnen. För att hon ville fortsätta ges möjligheten att inspireras trots att hon nu har en liten bebis med sig vart än hon går.

Hennes bästa tips till alla föräldralediga? Våga vara dig själv – med bebis! Är du sugen på att dra på Fitnessfestivalen – gör det! Bara att ta med sig barnvagnen och om möjligt, bjud med dig någon skön mamma eller pappa från gymet om du vågat dig dit igen. Eller gå och ta en öl på ditt favorithak – i Uppsala är hon och barnvagnen fredagsstammis på Taps Beer Bar på Drottninggatan.

 

My Westberg arbetar som managementkonsult på ÅF och brinner för supply chain management. Hon är civilingenjör inom industriell ekonomi i grunden med specialisering optimering och logistik. My kan beskrivas som positiv, målinriktad och nyfiken person med en ”can do” mentalitet.

My är sambo med Aron och tillsammans har de dottern Alice som föddes 25 Maj 2018. När hon inte umgås med familj och vänner spenderar hon gärna tid på gymmet, läser eller pysslar med sina odlingar på balkongen.

Memory hooks… hon åkte längdskidsloppet Marcialonga, 7 mil, med Alice i magen, gravidvecka 25.

Varför F-gruppen? För att hon älskar att träffa nya människor och lära sig nya saker. F-gruppen passar henne därför väldigt bra! Att som mammaledigt få chansen att fortsätta utvecklas både privat och professionellt är guld värt.

Hennes bästa tips till alla föräldralediga? Hon säger som Gunde Svan: ”Ingenting är omöjligt!”

 

Vi hoppas vi får möjlighet att träffa dig, och kanske även dina föräldralediga vänner, när vi kör igång i Uppsala i vår!

F-gruppens ambition är att bidra till att skapa möjligheter för föräldrar som vill kombinera familj och karriär. Vi vill koppla samman föräldrar som vill ha en utvecklande och hållbar karriär under småbarnsåren. Genom nätverksträffar får deltagarna inspiration och någon att bolla frågor kring livspusslet och livet med barn med!

I skrivande stund har vi som ambition att kunna bjuda in till föreläsningar om allt från hälsa, privatekonomi under föräldraledighet till mental träning och coaching. Allra helst vill vi få tips, idéer och önskemål från dig – vilka ämnen är du mest intresserad av eller har du någon föreläsare du längtar efter att få lyssna till? Du är mer än välkommen att maila dina önskemål till uppsala@f-gruppen.se

1-2 gånger i månaden kommer vi att bjuda in småbarnsföräldrar och föräldralediga till våra event där du träffar andra föräldrar som, precis som du, har intresse av att diskutera karriär och personlig utveckling. Vid eventen ges möjlighet att mingla med övriga nätverksdeltagare, och deras barn. Det vill säga, en ypperlig chans att träffa nya bekantskaper i samma situation och bredda ditt kontaktnät.

 

 

F-Gruppen