Kombinera karriär och föräldraskap

Nätverksutmaningen

Den här bloggen har startats med syftet att låta er läsare följa oss i en utmaning som vi kallar ”nätverksutmaningen”. Som namnet antyder så är det en utmaning som har med nätverkande att göra. Vi har valt ordet utmaning snarare än tävling eftersom inget vi gör (trots att vi är ganska utpräglade tävlingsmänniskor) går ut på att vinna över andra utan att hjälpa och peppa varandra att nå våra enskilda mål. Men det är klart att en utmaning innehåller ett uns av något som kan liknas vid tävlan och det är viljan att lyckas. För det finns ju inget trevligare än framgång och ju fler som lyckas och når framgång desto fler anledningar får vi att fira ?
En anledning att starta denna utmaning är att testa vårt eget mod, vår initiativkraft, våra strategiska sinnen och att utveckla våra förmågor att nätverka. I presentationen av oss kan ni läsa hur var och en av oss ser på det här med nätverkande och att ta kontakt med nya människor. Att starta utmaningen och rapportera framsteg eller avsaknad av dessa innebär att vi blottar oss själva och det vi tror på – nämligen att nätverkande är en av nycklarna till att nå en utvecklande och hållbar karriär under småbarnsåren.
SPIRA står för inspirerande kontakter

SPIRA står för inspirerande kontakter

I måndags hade vi den tredje föreläsningen i SPIRA. Det som slår mig varje gång vi ses är den energi som ”spirar” i gruppen. Våra 2 timmar räcker inte på långa vägar för att prata om allt vi vill och slutföra de diskussioner som vi inleder. Som tur är har vi föreläsare som styr upp, ser till att vi inte fastnar i våra frågeställningar och som väcker en massa tankar och diskussionsfrågor!

Läs mer

Dags att starta en ny vana

Dags att starta en ny vana

För att lyckas skapa en ny vana så finns vissa knep. Nedan har vi listat några tips som vi har samlat ihop från diverse proffs, och som vi dessutom tycker passar för t.ex. ”Nätverksutmaningen”.

Läs mer

Stora mål och delmål

Stora mål och delmål

Jag har fått frågor om hur jag skall nå de mål jag har satt upp i nätverksutmaningen. Så för att tydliggöra mina tankar, för mig själv men också för er som har lust att hjälpa mig, så kommer här några möjliga vägar framåt och delmål.

Idag har jag funderat på mål nummer 3. ”Jag vill vara med i en TV-soffa för att prata om ämnet Föräldraskap och Karriär. Lite radioprogram, poddar, gästbesök i någon blogg, tidningsreportage eller liknande vore jättespännande likaså men mitt ultimata mål är att vara förberedd för och intressant nog för en tv-soffa.”

Läs mer

Fördelar med att tappa förnuftet

Fördelar med att tappa förnuftet

Det här inlägget kommer att handla om maratonlöpning, inspiration, jante, förnuft och att skriva en bok!

Läs mer

Värmland nästa??

Värmland nästa??

Idag besökte jag Löfbergs Café i centrala Stockholm och eventet Värmland Nästa som arrangerades av Värmlands Handelskammare tillsammans med en rad Värmlandsbaserade företag. Syftet med eventet var att informera oss exil-värmlänningar om vad som pågår på arbetsmarknaden där hemma och övertyga oss om att vända hem, nu eller i framtiden. Jag känner mig ganska rotad i Stockholm nu och har inga planer på flytt men det är kul att hålla sig uppdaterad och få träffa lite kontakter från förr.

Läs mer

Vi nätverkar och pratar utvecklande och hållbara karriärer med Scanias föräldralediga

Vi nätverkar och pratar utvecklande och hållbara karriärer med Scanias föräldralediga

F-gruppen finns till för att skapa förutsättningar för att kombinera föräldraskapet med en utvecklande och hållbar karriär. Som en del i vår nätverksutmaning vill vi gärna komma ut och diskutera frågorna kring engagemang, utveckling och hållbarhet med medarbetare och ledare på företag och den 25:e oktober har vi fått möjlighet att besöka Scania. De bjuder då, för andra gången, in alla sina föräldralediga och deras barn till Tom Tit i Södertälje.

Läs mer

Varför ska man nätverka egentligen? nu startar nätverksutmaningen…

Varför ska man nätverka egentligen? nu startar nätverksutmaningen…

Sitter här och reflekterar med lite lätta förvärkar. Väldigt snart är det dags för en ny föräldraledighet för mig och det är svårt att låta bli att smida planer. Till skillnad sen sist så vet jag nu att det aldrig blir som man tänkt och att även jag (som annars ligger flera steg före) måste ta dagen som den kommer. Jag har ändå en härlig känsla i kroppen av att det finns så mycket möjligheter och jag hoppas att min bebis vill följa med ut på lite äventyr i nätverksutmaningen.

Läs mer

Några steg närmare målen

Några steg närmare målen

Jag är tacksam för att mina barn är ”vänligt inställda” till att följa med på möten och föreläsningar. För det mesta är det en förutsättning för att jag ska kunna delta och tillsammans planerar vi så att det blir utflykter som är roliga för oss alla. Den här veckan har vi gjort massa spännande och det har även varit bra för mina mål i Nätverksutmaningen!

Läs mer

Keep it simple!

Keep it simple!

Idag hade jag och Ylva ett inspirerande möte med Barbara Westertaklax, socionom, samtalsterapeut inom Kognitiv Beteende Terapi (KBT), grundare till Karriärsförvirrad och mycket mer! Barbara är en återkommande, mycket populär föreläsare för F-Gruppen som alltid kommer med aktuella och inspirerande ämnen som både engagerar och berör.

Barbara har många strängar på sin lyra och förutom att föreläsa och coacha så är hon också med i ”Workpodden”. I och med min nätverksutmaning tog jag givetvis tillfället i akt att fråga henne om lite tips och trix kring poddande, vilket hon gärna delade med sig av. Jag ska försöka att sammanfatta och ta fram essensen av samtalet med ett par punkter.

Läs mer

kan man använda f-ledigheten till fortbildning/utbildning?

kan man använda f-ledigheten till fortbildning/utbildning?

Kan man utbilda sig under f-ledigheten? Den frågan ställde Sofia till oss i inledningen av sin föreläsning. Och svaret är att man såklart kan det och att det kanske rent av finns vissa fördelar med att utbildar sig under denna ”lediga” tid. Men det får inte bli en belastning eller en press som känns som en uppoffring och inkräktar på din tid med ditt barn.

Läs mer

Min nätverksutmaning

Min nätverksutmaning

Jag brukade tänka att jag inte hade något speciellt yrke som jag ville bli ”när jag blir stor”, men på sistone så har jag upptäckt att det nog inte var fallet. Som många andra tjejer så drömde jag om att bli artist eller skådespelare, men jag hade inte tillräcklig talang eller mod för att testa den banan. Däremot insåg jag nyligen att jag faktiskt, ända sedan jag var liten, haft en dröm om att få jobba som radiopratare eller sitta som presentatör i TV. Med teknikens utveckling och entrén av sociala media så har många nya möjligheter kommit, varav en av dem är poddandet.

Läs mer

Lägg energin på det som skapar värde

Lägg energin på det som skapar värde

Mitt första steg i nätverksutmaningen  var att gå på tidningen Mamas karriärevent. Kvällens första föreläsare var inga mindre än Isabella Löwengrip (se mitt mål nummer 1) och Pingis Hadenius. Innan jag går in på hur denna aktivitet tar mig mot målet så vill jag dela några av de saker och insikter som jag tog med mig från föreläsningen.

Läs mer

Med siktet mot molnen  – NU KÖR VI!

Med siktet mot molnen – NU KÖR VI!

Vissa säger att man skall sätta realistiska mål för att få uppnå tillfredsställelsen i att nå dem. Andra säger att man skall sikta sjukt mycket högre än vad som nånsin är möjligt och aldrig vara nöjd för att nå så långt som möjligt. Jag har ingen aning om vilken taktik som är rätt utan har helt enkelt satt mål som jag tycker känns ”lagom” – vad tycker ni? Det här är några mål som jag skulle vilja uppnå inom en inte alltför avlägsen framtid (utan inbördes ordning);

Läs mer

Nu startar ”nätverksutmaningen”

Nu startar ”nätverksutmaningen”

Den här bloggen har startats med syftet att låta er läsare följa oss i en utmaning som vi kallar *nätverksutmaningen”. Som namnet antyder så är det en utmaning som har med nätverkande att göra. Vi har valt ordet utmaning snarare än tävling eftersom inget vi gör (trots att vi är ganska utpräglade tävlingsmänniskor) går ut på att vinna över andra utan att hjälpa och peppa varandra att nå våra enskilda mål. Men det är klart att en utmaning innehåller ett uns av något som kan liknas vid tävlan och det är viljan att lyckas. För det finns ju inget trevligare än framgång och ju fler som lyckas och når framgång desto fler anledningar får vi att fira ?

Läs mer

 

F-Gruppen