Kombinera karriär och föräldraskap

Frågor och svar

Frågor om F-gruppens aktiviteter

I vilka städer finns F-gruppen?

F-gruppen har lokala organisationer i flera städer i Sverige. Uppdaterad information finner du under respektive stad i fliken Om F-gruppen.

Vill DU ha F-gruppen i din hemstad? Kontakta oss gärna så pratar vi vidare om hur vi skall göra detta möjligt, tillsammans! info@f-gruppen.se

Måste jag vara medlem för att gå på F-gruppens inspirationsföreläsningar?

Nej. Du behöver inte vara registrerad medlem för att delta på F-gruppens inspirationsföreläsningar men vill du inte missa någon information så anmäl dig gärna! Vid anmälan till ett event anger du din email-adress och därmed registreras du i vårt register till nyhetsbrev. Dessa kan du närsomhelst avsluta.

Vad är SPIRA?

SPIRA är ett utvcklingsprogram för föräldraldiga.

Syftet med programmet är: Att låta din utveckling spira under föräldraledigheten.

Genom föreläsningar, reflektion i grupp och en strukturerad dialog med den närmaste chefen möjliggörs en inspirerande tid som föräldraledig.

Läs mer här

Du får möjlighet att ta tillvara på den utveckling som föräldraskapet ger och får verktyg för en hållbar och utvecklande karriär.

Vad är F7?

F7 är nätverk bestående av ca 7 personer, med intresse av kompetensutbyte. Varje nätverk har ett tema som bestäms av den person som är initiativtagare till nätverket. Nätverket träffas minst 7 gånger under en 10-månadersperiod. Varje person får tillfälle att leda en träff och kan i och med detta ta upp sina personliga frågeställningar och utmaningar för att få input, råd och inspiration av övriga medlemmar.

Läs mer här

Måste man vara föräldraledig för att få gå på F-gruppens inspirationsföreläsningar?

Nej

Hur anmäler jag mig till en inspirationsföreläsning?

Varje föreläsning (oavsett stad) presenteras i kalendern på vår hemsida. I presentationen av varje event finns en länk till eventet och anmälan.

Kan jag ta med mitt barn på F-gruppens inspirationsföreläsningar?

Ja

Jag vill engagera mig i F-gruppen, hur gör jag då?

Tycker du att det vore spännande att engagera dig lite mer i något av våra koncept, att bli projektledare för F-gruppen i någon stad eller på annat sätt vara delaktig i att driva F-gruppen framåt så kontakta oss via mail Emelie@f-gruppen.se eller ylva@f-gruppen.se.

Detsamma gäller om du är intresserad av utvecklingsprogrammet SPIRA

Och självklart är du också välkommen att prata med någon av våra projektledare för F-gruppen i respektive stad så kan de hjälpa dig att komma vidare!

Tar ni emot tips på intressanta föreläsare?

Allt vi gör utgår från våra egna eller våra medlemmars behov.

Av den anledningen vill vi självkart ha tips på duktiga, inspirerande talare eller på ämnen som ni/våra medlemmar skulle vilja att vi på något vis plockar upp inför kommande aktiviteter.

Jag missade en intressant föreläsning, kan jag ta del av föreläsningen i efterhand?

Vi försöker skriva en sammanfattning eller referat efter varje träff så att de som missade tillfället skall få en chans att veta vad som sas. Dessa referat hittar ni i vårt post-flöde.

Frågor om medlemskap

Vad innebär ett medlemskap i F-gruppen?

Att vara medlem i F-gruppen innebär att du får möjlighet:

·        Att få inspiration och tips om vad som händer inom nätverket via vårt återkommande nyhetsbrev.

·        Att delta i alla våra olika aktiviteter och föreläsningar.

·        Att skapa eller gå med i mindre nätverk tillsammans med andra medlemmar i ditt närområde.

·        Att skapa eller gå med i intressegrupper för att dela erfarenhet och inspiration kring ämnen som du bryr dig om.

·        Att slänga ut frågor till nätverket för att hitta de bästa fiken, bästa aktiviteterna eller en profil som du vill lära känna.

Ju mer aktiv du är, desto mer får du ut av att vara medlem i F-gruppen!

Hur blir jag medlem i F-gruppen?

Du blir medlem genom att registrera dig som användare/medlem här på hemsidan.

Vad kostar det att vara medlem i F-gruppen?

I dagsläget är det kostnadsfritt att vara medlem i F-gruppen.

Frågor om F-gruppens historia

Varför startade F-gruppen?

F-gruppen i sitt nuvarande format (namnet ärvdes av ett tidigare nätverk som drevs av Emily Rosenqvist) startade i Stockholm hösten 2014. Vi grundare, Emelie Lindén och Ylva Bäckström, var föräldralediga med våra respektive döttrar och saknade ett forum för att diskutera jobb, karriär, personlig utveckling och framtidsplaner. Då vi inte hittade det vi sökte så beslutade vi oss för att försöka skapa en egen lösning. I Stockholm fanns ett nätverk med namnet F-gruppen som samlade föräldralediga för inspirationsträffar, så vi kontaktade grundaren Emily för att få mer information och för att gå med i nätverket. Då Emily hade återgått till arbetet låg verksamheten i vila så istället för att gå med så kom vi överens med Emily om att driva F-gruppen vidare – i vår regi och med vårt upplägg.

Kommentarer (3)

 • Avatar

  Ylva

  |

  hej JOanna
  jag sa kolla direkt – antagligen är det hel lugnt men av någon anledning så skickas inga bekräftelser automatiskt från systemet. Vänta några minuter så kollar jag!
  MVH Ylva

  Reply

 • Avatar

  Ylva

  |

  Hej igen
  du har en plats till Nina Jansdotter och så har du bokat inte mindre än 3 biljetter till Jan Bolmeson. Stämmer det att du vill ha tre biljetter eller skall jag ta bort två bokningar till Jans föreläsning?

  Reply

  • Avatar

   Joanna

   |

   Hej Ylva,
   Tusen tack för snabb återkoppling!
   Det stämmer verkligen inte att jag ska ha tre biljetter så du får gärna ta bort två bokningar 🙂
   Troligtvis har jag inte fått någon bekräftelse och så har jag försökt boka igen och igen.

   Kommer biljetterna på mail sen när det börjar närma sig?

   Trevlig kväll!
   /Joanna

   Reply

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
F-Gruppen