Kombinera karriär och föräldraskap

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2!

maj 21 @ 10:30 - 12:00

Föräldrar är de viktigaste personerna i sina barns liv, så länge de bor hemma. Därför är det viktigt att göra medvetna val i sitt förhållningssätt som förälder. 

Förväntningar på våra barn startar redan innan barnet är fött. Många inreder barnrummet med en viss färg på tapeterna, babyshowers och gåvor med specifika leksaker och kläder utifrån vilket biologiskt kön barnet kommer att ha.

Barnen bemöts på olika sätt om det är en pojke eller flicka redan som nyfödda.

Vuxnas förväntningar på barn blir förmedlade genom vilka ord vi använder, vad vi uppmärksammar och genom vårt eget agerande som vuxna förebilder.

Många gånger är vi omedvetna om vårt ojämlika agerande och menar oftast väl. För att lära oss mer har vi på F-gruppen bjudit in Lina Jallow.

Lina är sociolog och har 20 års erfarenhet av att arbeta förebyggande med föräldrar, barn, ungdomar och deras nätverk. Hon har bland annat varit med och utformat olika metoder och utbildningar för föräldrar, personal inom skola och socialtjänst. Lina Jallow har arbetat 13 år inom socialtjänsten och driver sedan tre år sitt konsultbolag True Potential

Det här får du med dig:                                         

  • Vad genus är och hur det påverkar barns upplevelse av valmöjligheter.
  • Hur vi kan förebygga våld genom att genom att utmana stereotypa föreställningar om kön.
  • Konkreta tips på hur du ger ditt barn 100 möjligheter istället för 2.
  • Forskningsexempel och litteraturförslag.

VAR: Art College, Folkuniversitetet, Första Långgatan 16 Göteborg

NÄR: Tisdag den 21 maj 10:30-12:00. Vi inleder med fika och mingel. Föreläsningen startar kl 11:00.

ANMÄLAN: Anmäl dig genom att maila till goteborg@f-gruppen.se. Eventet kostar 50 kr som du betalar via swish när du fått din bekräftelse.

Observera att anmälan är bindande, ingen återbetalning om du ej kommer.

Varmt välkommen hälsar Alexandra, Vanja och Fredrika

Vad är en F-gruppsträff?

Till varje träff bjuds en gäst in som håller en föreläsning under ca 1 timme. Vi är ungefär 15 småbarnsföräldrar och lika många barn. För det är just det som gör dessa nätverksträffar unika: Du har med dig din bebis, sovandes eller lekandes med de leksaker som finns framlagt. Föreläsningarna är väldigt dynamiska och det är lätt att komma och gå om så bebben kräver det. Stämningen är lättsam, öppen och hjärtlig.  Det finns plats att ställa barnvagnen och under föreläsningen går det givetvis bra att låta barnet amma, leka, byta blöja eller sova. Det kommer finnas skummattor utplacerade i rummet, mikro att värma mat och toalett med skötbord.

Detaljer

Datum:
maj 21
Tid:
10:30 - 12:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Arrangör

F-gruppen Göteborg
E-post:
goteborg@f-gruppen.se

Plats

Folkuniversitetet Art College
Första långgatan 16 B
Göteborg, 40317 Sweden
+ Google Map
F-Gruppen