Kombinera karriär och föräldraskap

Härliga höst!

Japp det var det. Sommaren lider mot sitt slut och hösten väntar runt hörnet. Många sörjer, medan andra har längtat tillbaka till vardagen och rutiner. Och kanske ser vissa framemot att få sitta på en kontorsstol i lugn och ro istället för att försöka hindra småbarn från att drunkna, bli getingstuckna eller proppa sig för fulla med glass, och sitta med en kaffe i lugn och ro på ett svalt kontor. Sommaren är underbar, att få hänga med familj och vänner är helst enkelt väldigt svårslaget. Om man bortser från att man under några veckor ska klämma in allt man inte hunnit resten av året, huset ska målas om, förrådet städas, barnen ska få full attention, man ska ta igen allt man missat med sin respektive, läsa hundra böcker, träna ikapp, njuta njuta njuta, och kuska land och rike runt mellan olika friggebodar. Helt underbart med andra ord och helt olikt resten av årets mer inrutade vardag! Men var sak har sin tid och nu blickar vi framåt.

Hösten. Tid för nystart. Tid för nya inspirerande F-gruppsträffar, en ny omgång av SPIRA, tid att faktiskt på riktigt hinna med saker man vill, för på hösten är allt man hinner en bonus, inte ett måste. För hösten är faktiskt väldigt kravlös. Det finns liksom inte så många måsten. Det är en annan form av lyx! Man hinner få lite mer gjort på jobbet, barnen kanske sover lite längre på morgonen (still waiting….), och dessutom är hösten ju ganska kort så gillar man den inte så är den snart förbi. Som liten var det ju något alldeles speciellt när ett nytt läsår började. Klasskompisar man inte sett på länge hade hunnit förändras och växa, vissa hade slutat och andra börjat. Kanske skulle man börja en ny skola. Kommer ni ihåg den där pirriga känslan? Med skolväskan fullpackad med nya kalendrar, nya suddgummin, ett fint krispigt bänkpapper, nya kläder, och bubblandes av iver att prata med alla kompisar om vad som hänt på sommaren (innan sociala mediers tid alltså…).

Vi har haft en så lyxig vår och sommar, det har varit underbart! Men hösten är inte så dum den heller.. Alla de där sakerna man kanske drömde om att ändra på mitt i varmaste sommaren, kanske inte är så dumma när det väl kommer till kritan. Eller så känns det fortfarande inte helt hundra, och då finns ju faktiskt oceaner av tid att göra något åt det under hösten. För vi måste ju ha något att ha som nyårslöfte också.. Så embrace hösten! Njut av en kravlös tillvaro, om än med ett mustigt rödvin i glaset framför en brasa snarare än iskall rosé på en solig brygga.

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
F-Gruppen