Kombinera karriär och föräldraskap

Tankar från en park

Alla pratar om småbarnsåren som de tuffa. Men jag tror faktiskt inte att jag håller med. Visst, sömnbrist, skrik och kladd är stundtals omänskligt påfrestande. Men jag är helt övertygad om att man kommer se tillbaka på de här åren som ”jaha, var det bara att försöka lära ett barn att sova och äta, tänk vad enkelt..”. Jag tänker framförallt på hur otroligt svårt det kommer vara att rusta våra små barn för den värld som väntar dem. Hur ska vi kunna förbereda dem, när vi inte ens själva vet hur framtiden ser ut? Det enda vi vet är att vi ingenting vet om hur det kommer se ut när de växer upp.

Vi vet ingenting om vad vad våra barn kommer arbeta med, om de kommer att var medborgare i ett land eller vara världsmedborgare, hur tekniken kommer att påverka dem, hur dagens miljöförstöring kommer att påverka dem, kommer de vara kompisar med robotar? Så vi kan bara jobba med att ge våra barn en stabil grund, för att de förhoppningsvis ska kunna tackla de utmaningar vi ännu inte vet något om.

Jag som har två döttrar får ont i magen när jag tänker på hur sociala medier kommer att påverka dem. Eller kommer det att vara så naturligt för dem att de inte ens tänker på det? Kommer de tycka att alla olika valmöjligheter de kommer ställas inför är svåra att hantera? En stark självkänsla, självförtroende, nyfikenhet och omtänksamhet gentemot andra vill jag ge mina barn mer än något annat. Om de har det med sig, hoppas jag att de kan navigera sig fram i det spännande livet som ligger framför dem. Tänk vad mycket de kommer kunna se, uppleva och göra. En mamma sa att hon ska uppmuntra sina döttrar att bli bra på en idrott, för att på så sätt bygga ett självförtroende som de kan falla tillbaka på. Det lät som en klok strategi. Hoppas bara att mina barn ärvt sin pappas talang för idrott och inte min, för då har vi ett major problem…

Jag fulläste nyligen en bok av Danielle Steele som hade en så fantastisk fin dedikation tillägnad sina nio (!) barn. Den ska jag inpränta i mina döttrar. Då hoppas jag att de kommer vara rustade för att kunna dra nytta av allt fantastiskt framtiden kommer att erbjuda dem!

”May your choices be good ones, and if they prove not to be,

May you have the wisdom and courage to change them,

May you be happy and safe, surrounded by people who love you and treat you well,

May your paths be easy, and your blessings plentiful,

and please always, always know and remember,

how much I love you”

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
F-Gruppen