Kombinera karriär och föräldraskap

Fördelar med att tappa förnuftet

Det här inlägget kommer att handla om maratonlöpning, inspiration, jante, förnuft och att skriva en bok!

 

För ett par veckor sedan lyssnade jag på Jennifer Hässler Wallenborg som berättade sin story på ett karriärevent ordnat av tidningen Mama. Jag har hört Jennifer tidigare då hon höll en workshop hos oss på F-gruppen i våras, men den här gången berättade Jennifer bl.a. om när hon sprang maraton. Jag vill inte avslöja för mycket för Jennifer kommer att föreläsa hos F-gruppen igen i november och hon skall själv få berätta sin story. Men jag vill berätta att Jennifers inlevelsefulla berättelse om att springa maraton triggade mig enormt! Och jag vågar påstå att resten av publiken var minst lika inspirerade om man dömer av ljudnivån när Jennifer bad oss prata med vår bänkgranne och berätta för varandra vad vi vill uppnå. Alltså inte saker vi måste, ska eller önskar oss utan att våga säga JAG VILL…

 

Om ni följer min nätverksutmaning så ser ni att jag har vågar sticka ut hakan lite och sätta ganska höga mål. Jag vill sitta i tv-soffan, jag vill att några av de mest eftertraktade föreläsarna i Sverige skall älska idén bakom F-gruppen och vilja föreläsa hos oss (gratis), jag vill hitta flera olika företag som vill ha mig som anställd och jag vill bli inbjuden till Almedalen för att jag har något viktigt att säga! Att uttrycka ovanstående är inte riktigt korrekt utifrån ett Jante-perspektiv så nu gör jag något modigt och det känns bra och äkta. Kanske var Jante inte min grej och en anledning till att jag ofta har varit hemligt avundsjuk och lite bitter när jag inte blivit serverad de framgångar jag har velat nå och tyckt mig förtjäna. Det tål att tänkas vidare på…

 

Tillbaka till Jennifer och hennes release-fest förra veckan. Jennifers maraton-historia har nämligen lett vidare och vidare och nu resulterat i ett eget bolag. Om det låter slumpartat så uttrycker jag mig fel. Här handlar det istället om mod, om drömmar som blir mål som blir verklighet, om att hitta sin passion och att skapa sina egna möjligheter. Jennifer jobbar nu som coach för privatpersoner och för bolag i sitt egna bolag. https://www.jhwcoaching.se/om-mig/Med hennes passion och driv har jag svårt att se hur det här inte skall bli en succé, så kom ihåg var ni såg henne först ? (Alltså hos F-gruppen, för att vara övertydlig)

 

Min egen tolkning av Jennifers historia och väg till där hon är idag tyder på lite ”brist på förnuft”, på ett bra sätt. Som förälder tvingas vi vara förnuftiga för att våra mer riskbenägna ungar skall följa våra exempel och överleva. Ibland tror jag därför att många med mig skulle må bra av att sluta följa förnuftet (iaf utanför föräldraskapet) och våga utmana oss själva. ”Friskt vågar hälften vunnet” är ju så mycket roligare än ”du ska inte ta dig vatten över huvudet”. Så i äkta brist på förnuft-anda så har jag nu bestämt mig för att skriva en bok. Återstår att se om jag lyckas att ro detta i hamn men det har länge varit en dröm och nu har jag fått feeling och antagligen tappat förnuftet så då gäller det att passa på!

 

Jag vill avsluta med några uppmaningar;

– ge mig era tips och kunskap om hur man ger ut en bok (eventuella knep eller genvägar funkar också)

– formulera vad ni vill göra/uppnå och använd gärna oss i F-gruppen för att ta er mot målet

– testa att tappa förnuftet ibland och se vad det leder till

– kom på Jennifers F-grupps-föreläsning i november

 

Taggar:inspiration, inspirationsföreläsning, mål, mod

Spåra från din sida.

Ylva

With a high engagement level, strong analytic skills and a passion for business development and customer contacts I’ve been driving my career towards marketing and sales roles. After 8 years in different marketing positions in Philips Consumer Lifestyle in the Nordic region I left the consumer electronics business to become Head of the Nordic Marketing organization in Luxottica. Luxottica is the leading producer and distributor of sun and prescription eye wear, with a brand portfolio including Ray-Ban, Oakley, Prada, Armani and Chanel. To further broaden my knowledge base and understanding for different business models and industries I took on a role as commercial manager in a Start-up life science Company, called Cellaviva, in March 2015. I have several years of people management experience, with up to 12 direct reports. I’m leading by example and use my personal engagement and goal orientation to inspire and get commitment from my coworkers. As a member of the Nordic Management Team in Philips and in Luxottica I have been responsible for the overall business strategy, in close cooperation with the sales Director. In my spare time I'm pursuing a dream of mine as I'm running a career network in Stockholm, Gothenburg and Karlstad, and empowering career parents.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
F-Gruppen