Kombinera karriär och föräldraskap

Med siktet mot molnen – NU KÖR VI!

Vissa säger att man skall sätta realistiska mål för att få uppnå tillfredsställelsen i att nå dem. Andra säger att man skall sikta sjukt mycket högre än vad som nånsin är möjligt och aldrig vara nöjd för att nå så långt som möjligt. Jag har ingen aning om vilken taktik som är rätt utan har helt enkelt satt mål som jag tycker känns ”lagom” – vad tycker ni? Det här är några mål som jag skulle vilja uppnå inom en inte alltför avlägsen framtid (utan inbördes ordning);

  1. Jag skulle vilja bjuda in våra medlemmar till någon av följande föreläsningar.
    • Den perfekta pitchen, med Hanna Widell. Jag har själv hört Hanna säga att hon är riktigt bra på att pitcha och jag tvivlar absolut inte på detta med tanke på allt hon har lyckats genomföra!
    • Per Holknekt om förändring och att skapa möjligheter och kanske om hur man lyckas hålla ett föredrag som 99% av åhörarna älskar! för vem vill inte bli så bra på att tala inför en publik?!
    • Isabella Löwengrip om att lyckas bygga ett imperium under småbarnsåren: jag förundras över denna unga, talangfulla, energiska och framgångsrika mamma och tänker att hon borde ha massa tips även till oss mer ”vanliga” föräldrar som planerar, prioriterar och sliter vårt hår för att få livet att gå ihop!

Tyvärr är Hanna, Isabella och Per ganska efterfrågade och får antagligen bra betalt för sina föreläsningar vilket gör denna målsättning ganska utmanande. F-gruppen är en ideell verksamhet som inte har möjlighet att betala föreläsarna – därav utmaningen att engagera någon av ovanstående föreläsare. Men inte ska det väl vara omöjligt att någon av dem går igång på det vi gör och vill upmuntra inte bara mig utan alla F-gruppens medlemmar och bjuda på sin kunskap och sitt engagemang i utbyte mot vår beundran och varma applåder?!

  1. Jag skall hitta minst 3 stycken möjliga framtida arbetsgivare. Detta är mer komplicerat än det låter då jag har ganska höga krav… och dessutom skall kravspecen förtydligas under hösten då jag har bestämt mig för att göra en ordentlig framtidsplan. Jag har ingen tidplan för när min nästa arbetsgivare skall anställa mig eftersom jag har ett jobb som är både utmanande, spännande och tillåter ett liv i balans. Men jag vill förbereda mig och lista framtida dröm-arbetsivare och kanske rent av roller så att jag kan börja bearbeta dessa och sälja in mig i tid – för vem vet när den rätta tjänsten blir ledig….

 

  1. Jag vill vara med i en TV-soffa för att prata om ämnet Föräldraskap och Karriär. Lite radioprogram, poddar, gästbesök i någon blogg, tidningsreportage eller liknande vore jättespännande likaså men mitt ultimata mål är att vara förberedd för och intressant nog för en tv-soffa.

 

  1. Under Almedalsveckan 2018 så borde frågan om Föräldraskap och karriär tas upp i minst ett par debatter. Vore kul att bli inbjuden till ett sådant sammanhang.

 

Ok, det var min lista. I vissa fall har jag en plan hur jag skall börja men det mesta är fortfarande väldigt öppet och jag är öppen för all typ av hjälp och tips som jag kan få. Så skicka era kommentarer, era tips på personer eller er själva. Luncha eller fika med mig! Kontakta mig när vi ses på F-gruppens aktiviteter, i andra sammanhang eller i sociala media. Hjälp mig att bevisa att nätverkande är ”the shit” och att jag har haft fel i alla år då jag gick omkring och trodde att nätverk var något märkligt som endast översociala supermänniskor hade glödje av.

 

Jag älskar att nå framgång och behöver bli bätre på att fira succéer. Även detta hoppas jag att ”nätverksutmaningen” skall bidra till. Resan till ovanstående mål är lång och för att inte tappa lusten så skall jag passa på att fira de små stegen som jag tror kommer leda till målet. Det här kommer att bli kul

 

Haka på vet jag! Definiera era mål och använd mig, oss, F-gruppen för att nå dem.

 

Taggar:mål, nätverksutmaningen, utmaning

Spåra från din sida.

Ylva

With a high engagement level, strong analytic skills and a passion for business development and customer contacts I’ve been driving my career towards marketing and sales roles. After 8 years in different marketing positions in Philips Consumer Lifestyle in the Nordic region I left the consumer electronics business to become Head of the Nordic Marketing organization in Luxottica. Luxottica is the leading producer and distributor of sun and prescription eye wear, with a brand portfolio including Ray-Ban, Oakley, Prada, Armani and Chanel. To further broaden my knowledge base and understanding for different business models and industries I took on a role as commercial manager in a Start-up life science Company, called Cellaviva, in March 2015. I have several years of people management experience, with up to 12 direct reports. I’m leading by example and use my personal engagement and goal orientation to inspire and get commitment from my coworkers. As a member of the Nordic Management Team in Philips and in Luxottica I have been responsible for the overall business strategy, in close cooperation with the sales Director. In my spare time I'm pursuing a dream of mine as I'm running a career network in Stockholm, Gothenburg and Karlstad, and empowering career parents.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
F-Gruppen