Kombinera karriär och föräldraskap

Vi startar ett samarbete med coach Jennifer

Några av er hade glädjen att lyssna till Jennifer Hässler Wallenborg i våras när hon höll en inspirationsföreläsning om coaching. Jag och Jennifer träffades i våras för första gången och mindre än ett halvår senare är det nu klart att Jenifer kommer att ta en viktig roll i det utvecklingsprogram som vi har tagit fram och som i höst går för 5e gången. Jennifers roll i SPIRA är föreläsare och gruppcoach.

Förutom att Jennifer utstrålar energi och har ett engagemang som vi tycker om och tror kommer vara perfekt i SPIRA så delar vi intresset för coaching. Vi som driver F-gruppen återkommer om och om igen till vikten av självledarskap och vikten av att kunna coacha sig själv för att kunna coacha och leda andra. (Jennifer håller en inspirationsföreläsning på detta tema den 29/11, anmälan via denna länk)

3 korta frågor och svar.

 

Y – Hur kom du i kontakt med F-gruppen?

J – Första gången var under min första föräldraledighet för snart 5 år sen när min syster drog med mig på en inspirationsföreläsning om kvinnligt ledarskap. Eventet var fullt med mammor och bebisar! Kommer ihåg att jag tänkte att det var ett väldigt bra forum. Under min andra föräldraledighet kom jag i kontakt med F-gruppen igen via Facebook tror jag. Jag var ganska vilsen just då och mellan jobb, så såg det som ett utmärkt tillfälle att få fylla på med ny energi och inspiration utan att behöva ordna barnvakt. Minns att jag fick massor av ny input vid varje träff och en bonus var att få träffa andra mammor med samma behov som en själv. Att vara hemma med barn väcker många frågor kring livet och F-gruppen blev ett värdefullt forum för mig.

Y – Varför vill du samarbeta med F-gruppen och SPIRA?

J – F-gruppen & SPIRA är ett fantastiskt forum och initiativ! Under min föräldraledighet funderade jag mycket på mina karriärsval och balans i livet. Att vara föräldraledig har många underbara fördelar, men ibland glömmer vi att prata om de svåra stunderna. När man är hemma med bebis väcks många nya frågor och det är viktigt att ge sig själv utrymme att ventilera sina tankar. F-gruppen ett utmärkt forum för personlig utveckling, nätverkande och inspiration. Mitt arbete idag går ut på att coacha andra till att nå dit de vill, skapa balans i livet och bli sina bästa jag. Jag vet själv vilka utmaningar småbarnsföräldrar ställs inför varav jag känner extra engagemang för denna målgrupp. Tack vare coaching fick jag klarhet i vad jag vill med mitt liv och mod att byta bana i arbetslivet. Att få vara en del av SPIRA och F-gruppen ger mig möjlighet att ge tillbaka och coacha andra som befinner sig i samma situation som jag gjorde!

Y- Vad är ditt tips till föräldrar som vill ha en utvecklande och hållbar karriär under småbarnsåren?

J – Oj! Här finns så många tips att ge och det beror så på vem det är man har framför sig. Vilka utmaningar man har. Men det viktigaste skulle jag säga är att öva sig på att känna efter och göra det som man faktiskt vill göra – snarare än vad vi tror förväntas av oss. Följer vi våra inre värderingar kan det aldrig bli fel. Vi (i synnerhet arbetande mammor) har många borden och måsten på våra bord. Vi behöver lära oss att sätta våra egna gränser – för ingen annan kommer att göra det åt en. Du har bara ett liv och det är ditt ansvar att se till så att du lever det som du vill. Så, för att landa i några konkreta tips;

– Testa att byta ut ”jag måste” och ”jag borde” till ”jag vill”. Är det fortfarande lika viktigt?

– Sätt gränser! Och skrota det dåliga samvetet…

– Planera in egen tid – du behöver det och är värd det

– Gör det du tycker om och tyck om det du gör! Fokusera på det du har och kan påverka – och strunta i resten

 

Läs mer om Jennifer och JHW coaching här

Vi hoppas också få tillfälle att bjuda in er alla till en ny inspirationsföreläsning med Jennifer i höst.

Taggar:coaching, inspirationsföreläsning, samarbete, SPIRA

Spåra från din sida.

Ylva

With a high engagement level, strong analytic skills and a passion for business development and customer contacts I’ve been driving my career towards marketing and sales roles. After 8 years in different marketing positions in Philips Consumer Lifestyle in the Nordic region I left the consumer electronics business to become Head of the Nordic Marketing organization in Luxottica. Luxottica is the leading producer and distributor of sun and prescription eye wear, with a brand portfolio including Ray-Ban, Oakley, Prada, Armani and Chanel. To further broaden my knowledge base and understanding for different business models and industries I took on a role as commercial manager in a Start-up life science Company, called Cellaviva, in March 2015. I have several years of people management experience, with up to 12 direct reports. I’m leading by example and use my personal engagement and goal orientation to inspire and get commitment from my coworkers. As a member of the Nordic Management Team in Philips and in Luxottica I have been responsible for the overall business strategy, in close cooperation with the sales Director. In my spare time I'm pursuing a dream of mine as I'm running a career network in Stockholm, Gothenburg and Karlstad, and empowering career parents.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
F-Gruppen