Kombinera karriär och föräldraskap

Tips på app för mammalediga

Momzie förenar mammor.

Momzie är en ny vänskapsapp för mammor och blivande mammor. Momzie gör det möjligt för mammor och blivande mammor att komma i kontakt med andra kvinnor i närheten som är i samma livssituation. Momzie har tagit sikte på att förbättra livskvaliteten och de sociala relationerna för nyblivna mammor genom att hjälpa dem att bli vän med andra som gör samma resa.

Nya livsituationer, som att bli nybliven mamma, kan göra att man känner sig ensam. Tillfällen som borde vara lyckliga, spännande och glädjefyllda kan lätt anta mörkare undertoner om stöd från likasinnande fattas. Nya mammor känner sig ofta isolerade och saknar det betydelsefulla stödet från en lokalt förankrad vängrupp. Momzie tänker göra slut på ensamheten.

Momzie är den unga finska entreprenören Hanna Liljas idé, som outtröttligt arbetat tillsammans med sitt team sedan hösten 2015 för att göra verklighet av Momzie och hjälpa till att förbättra livet för mammor över hela värden. Tusentals mammor har redan hittat nya vänner genom Momzie i Storbritannien, Luxemburg, Finland och Sverige.

Hur fungerar det? Registrera dig med Facebook Färdigställ din profil i ett par enkla steg: välj dina profilbilder, fyll i uppgifter om dina barn (kön, ålder) och berätta lite mer om dig själv och din familj i fritt formulerad text (frivilligt). Kolla vem som finns i närheten Låt appen upptäcka var du befinner dig och söka igenom profiler i grannskapet. Filtrera dina sökresultat enligt mammans ålder, barnets ålder eller avstånd från dig (mellan 1 km och 100 km.)

Svep höger för att ange att det skulle vara trevligt att träffa denna person. Hoppa över profilen genom att svepa vänsterut (det betyder inte att du har förkastat profilen för evigt, du kan välja på nytt senare)

Träff! När två mammor sveper högerut på varandra öppnas en chatt dem emellan. Mammorna kan välja att börja chatta genast, eller närsomhelst efter den första träffen.

Gratis, tryggt och endast för kvinnor Vi tar användarnas säkerhet på allvar och var vidtagit mått och steg för att förbättra den: alla profiler har genom inloggningen på Facebook bekräftats vara kvinnor och över 16 år. Alla användare kan också enkelt blockera och rapportera varandra – våra administratörer går igenom rapporterna och avlägsnar alla profiler som bryter mot våra regler. Vi uppmuntrar er också till att chatta en tid innan ni träffas på riktigt och att ni första gången träffas på allmän plats.

Tillgänglighet Momzie kan gratis laddas ner från AppStore och Google Play.

Instagram @momzieapp #momzieapp

Twitter @momzieapp #momzieapp

Facebook @momzieapp

Taggar:app, föräldraledig

Spåra från din sida.

Ylva

With a high engagement level, strong analytic skills and a passion for business development and customer contacts I’ve been driving my career towards marketing and sales roles. After 8 years in different marketing positions in Philips Consumer Lifestyle in the Nordic region I left the consumer electronics business to become Head of the Nordic Marketing organization in Luxottica. Luxottica is the leading producer and distributor of sun and prescription eye wear, with a brand portfolio including Ray-Ban, Oakley, Prada, Armani and Chanel. To further broaden my knowledge base and understanding for different business models and industries I took on a role as commercial manager in a Start-up life science Company, called Cellaviva, in March 2015. I have several years of people management experience, with up to 12 direct reports. I’m leading by example and use my personal engagement and goal orientation to inspire and get commitment from my coworkers. As a member of the Nordic Management Team in Philips and in Luxottica I have been responsible for the overall business strategy, in close cooperation with the sales Director. In my spare time I'm pursuing a dream of mine as I'm running a career network in Stockholm, Gothenburg and Karlstad, and empowering career parents.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
F-Gruppen